Zo kijk je gratis films en series met Kodi

Zo kijk je gratis films en series met Kodi | MannenRubriek.NL

Kodi is ideaal voor het streamen van films en series, maar het gebruiksklaar maken is voor veel mensen abracadabra. Het zoeken naar goede add-ons kan daarbij nog wel eens voelen als een speld in een hooiberg. En dan beginnen we nog niet eens over het installeren van een repository. Hiermee kan je tientallen kanalen/add-ons in één keer downloaden en installeren. Wij helpen je een handje op weg.

Downloaden en niet betalen!

Mediaplayer Kodi is gratis te downloaden voor een groot aantal platformen als Windows, Mac, Linux, Android, gejailbreakte iOS-versies en de Raspberry Pi. Kodi is heel erg uitgebreid en heeft veel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een Windows Media Player waarmee je Kodi kunt vergelijken. Er is één belangrijk verschil waardoor er een wereld open gaat. Kodi heeft de mogelijkheid om add-ons te installeren. Dit zijn kleine apps die beschikbaar zijn vanuit de ‘open source’ software. Met deze gratis add-ons kunnen films, series en sport van over de hele wereld worden bekeken.

Kodi Add-Ons

Als je Kodi op je systeem installeert is alles nog leeg. Er valt niets te kijken of te luisteren. Je kunt je eigen muziek of video’s toevoegen zoals in de meeste mediaplayers. Bijzondere van Kodi is dat je deze speler ook kunt voorzien van zogenaamde add-ons, toevoegingen die via je internetverbinding websites met muziek, video en informatie koppelen aan jouw Kodi. Deze add-ons worden niet door de makers van Kodi gemaakt, maar door diverse enthousiaste programmeurs die geheel gratis en vrijwillig zo’n koppeling aanbieden en onderhouden.

Mooi voorbeeld zijn de add-ons Uitzending Gemist  en RTL XL die zijn gemaakt door Bas Magré. Hij heeft via deze add-on de websites van UitzendingGemist.nl  en RTL XL aan Kodi gekoppeld zodat je binnen Kodi je gemiste programma’s kunt kijken. Zo zijn er nog veel meer add-ons die Kodi koppelen met legaal via het internet toegankelijke video en muziek, zoals YouTube, Dumpert, muziekdiensten als Qobuz, Deezer en veel meer.

Iedereen weet dat er op internet ook heel wat aanbod is en dus zijn er ook handige programmeurs die add-ons hebben gemaakt die Kodi koppelen met websites die films, series en muziek aanbieden. Voorbeeld: de add-ons Neptune Rising en Genesis Reborn. Beide add-ons bieden een enorme hoeveelheid films en series aan, waar Netflix jaloers op is.

Kodi VS Netflix

Laten we beginnen met de gebruikerservaring. Waar Netflix er goed in slaagt om het voor iedereen toegankelijk te maken is voor Kodi duidelijk meer kennis vereist. Daarbij dienen er bij Kodi meer handelingen gedaan te worden alvorens de app gebruikt kan worden. Ook scoort Netflix beter op het gebied van snelheid.

Toch durven wij de stelling aan dat Kodi, mits goed geinstalleerd, een geduchte concurrent is voor Netflix. Zoals eerder aangegeven is het aanbod op Kodi vele malen groter. Het aanbod is ook precies hetgeen waar vaste Netflix klanten over klagen. Daarbij is Netflix echt alleen Netflix, waar Kodi voor vele andere doeleinden gebruik kan worden. Zo bestaat er bij Kodi de mogelijkheid om live online TV te kijken met zenders over de hele wereld.

Installeren

Het installeren van het programma zelf is simpel en werkt exact hetzelfde als andere programma’s. De installatie van de add-ons is iets minder vanzelfsprekend. Om je goed op weg te helpen verwijzen we je naar deze website. Hier staat duidelijk (in het engels!) omschreven hoe je de beste add-ons kan installeren. Het is even stoeien, maar het is de moeite meer dan waard!