Deze ”feel good” films op Netflix moet je zien!

The Nice Guys | MannenRubriek.NL

Soms wil je gewoon een film kijken die je niet het gevoel geeft alsof de inzet super hoog is. Schindler’s List mag dan een film zijn met een hoge culturele waarde, het schreeuwt niet echt ‘een rustig avondje chillen op de bank’. Deze geselecteerde feel good films zijn gemaakt om je beter te laten voelen. Op Netflix, zodat je geen extra geld of moeite hoeft te spenderen en relaxt en gelukzalig onderuit op de bank kan gaan hangen.

1) Going in Style

Kijken naar Morgan Freeman die acteert is als een warme knuffel. Als hij dan als oude badass samen met Michael Caine en Alan Arkin een bank berooft in Going in Style, dan kan het niet anders: feel je good — en snel.

Morgan Freeman speelt de hoofdrol in ‘Going In Style’

2) Julie & Julia

Julie & Julia gaat over twee vrouwen die hun liefde voor koken naar nieuwe hoogtes brengen. Aan de ene kant is er het verhaal van Julia Child, de thuischef die zichzelf transformeert tot internationaal legende in de keuken. Aan de andere kant hebben we een vrouw genaamd Julie, die voor haar blog alle gerechten uit het kookboek van Julia Child maakt. Een feelgoodfilm mét eten. Kan het beter?

Julie & Julia

3) The Nice Guys

Ryan Gosling, het toonvoorbeeld van een ‘Nice Guy’, laat je in deze neo-noir misdaad film (dat is me een mond vol) zonder twijfel beter voelen. Want alleen echte nice guys kunnen dat.

Ryan Gosling & Russel Crowe in The Nice Guys

4) Edge of Seventeen

Hailee Steinfeld bewijst een innemede jongedame te zijn in deze coming-of-age film waar ook Woody Harrelson in speelt. Het is zo goed dat het zonde is dat de film niet genomineerd is voor een Oscar.

Hailee Steinfield in Edge Of Seventeen

5) Tales from the Cat Show Circuit

Ja, dit is een documentaire over katten, maar wil je een feelgoodfilm met een zwaar plot en een overload aan dialoog? Nee. Daar hebben we andere lijstjes voor. Deze documentaire volgt katten die meedoen aan een ‘katten pageant’, en als dat je niet goed laat voelen dan weten we het ook niet meer.

6) Ratatouille

Een film over eten. Alweer, ja. Want wie voelt zich niet beter door lekker eten? In Ratatouille zie je hoe chef Remy (die toevallig een rat is) het probeert te maken in de restaurantwereld, met alle challenges die het rat-zijn met zich meebrengt.

Ratatouille