Documentaire Diego Maradona is een must-see!

Documentaire Diego Maradona is een must-see! | MannenRubriek.NL

Voetballiefhebbers keken al tijden uit naar de première van deze documentaire. 5 redenen om uit te kijken naar de documentaire van de Britse regisseur en documentairemaker Asif Kapadia over Diego Maradonna.

2 persoonlijkheden Diego Maradona

Diego Maradona is onder te verdelen in twee persoonlijkheden. 1.) Diego , de lieve jongen die voetballer wilde worden om zijn ouders van geld te voorzien. 2.) Maradona, de voetballer die tot alles in staat was om te winnen en ten onder ging aan de roem. Dat is de kern van de documentaire die vanaf morgen te bezoeken is. 5 redenen om uit te kijken naar de film.

Opkomst en ondergang van een voetbalgod

Tegenwoordig kennen we Diego Maradona helaas als gekkie, maar ooit was het een voetbalgod die Argentinië in zijn eentje wereldkampioen maakte en SSC Napoli voor het eerst de Italiaanse landstitel bezorgde. Maar zijn carrière kende ook dieptepunten, zoals de dopingaffaire tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten. De film vertelt een rond verhaal over de carrière van ‘Pluisje’, dus over de opkomst en ondergang van een waanzinnig talent. Ook zien we hem in aanraking komen met de gomorra, de maffia in Napoli. Hier komt de voetballer in aanraking met cocaïne, de drug die hem tot op de dag van vandaag volgt.

Asif Kapadia, bekend van film over Senna

DIEGO MARADONA is niet door zo maar een koekenbakker gemaakt. De man achter de film is Asif Kapadia, die voor zijn documentaire over Amy Winehouse (AMY) een Oscar won. Ook maakte hij SENNA, de veelgeprezen documentaire over de Braziliaanse F1-legende Ayrton Senna. Dit wordt gezien als een van de beste sportfilms ooit. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan zijn zijde. De voormalige voetbalgod verleende zijn volledige steun en doet her en der zelfs een voice-over.

500 uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal

Mocht je denken alles van Diego Maradona al te hebben gezien, dan heb je het mis. Asif Kapadia kon putten uit onder meer 500 uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal, van voetbalbeelden tot interviews. De documentaire duurt in totaal 130 minuten.

Première in het Olympisch Stadion Amsterdam

8 augustus gaat DIEGO MARADONA in première in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. Meer bijzonder: op 5 augustus gaat de film in Nederland écht in première en wel in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Documentairemaker Asif Kapadia is van de partij en de presentatie wordt verzorgd door Wilfried de Jong.

Trailer DIEGO MARADONA

Als je nog niet aan het watertanden bent geslagen, dan doe je dat na de trailer van DIEGO MARADONA wel.