Onthulling PlayStation 5 op 4 juli

Onthulling PlayStation 5 op 4 juli | MannenRubriek.NL

De onthulling van de Playstation 5 laat niet lang meer op zich wachten. Althans, als we Jeff Grubb mogen geloven. De altijd goed ingevoerde journalist van GamesBeat meld dat het zogeheten ‘reveal event’ gepland staat op 4 juni.

PlayStation bevestigt de datum (nog) niet

PlayStation zelf heeft nog geen officiële datum vrijgegeven. Wel is al enige tijd bekend dat de nieuwe PlayStation tijdens ‘holiday season’ beschikbaar zal zijn. Dit duidt op een releasedatum rond de Amerikaanse feestdagen Halloween of Kerstmis. De Playstation 4 werd destijds op 15 november uitgebracht. Normaal gesproken worden grote evenementen in de game-industrie gebruikt voor dit soort ‘reveal’ evenementen. Door COVID-19 liggen dit soort evenementen echter stil.

Levenscyclus PlayStation 5

De nieuwe generatie console zou ongeveer dezelfde levenscyclus moeten krijgen als de huidige generatie console, namelijk zeven jaar. Dat zou betekenen dat we pas in 2027 kunnen uitkijken naar de PlayStation 6. Gezien de steeds hoger wordende prijzen van de consoles is zo een lange levenscyclus ook geen overbodige luxe.

Prijs nieuwe generatie PlayStation

Over de prijs van de nieuwe console is tot op heden nog niks gecommuniceerd door moederbedrijf Sony. Waar beide varianten van de PlayStation 4 bij release een prijs hadden van 399 EUR, zal daar bij nieuwe console naar verwachting flink wat bovenop komen. Het licht in de lijn der verwachting dat de PlayStation 5 voor om en nabij de 599 EUR zal kosten. Volgens Bloomberg zou dit te maken hebben met de hogere productiekosten.