Kale mannen zijn zakelijk gezien succesvoller

Kale mannen zijn zakelijk gezien succesvoller | MannenRubriek.NL

Baal je dat je kaal bent? Niet doen, man! Je gaat er nog rijk en succesvol mee worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kale mannen onder andere dominanter en meer leiderschapspotentieel bezitten dan mannen met een volle bos. Daarmee zijn kale mannen zakelijk gezien succesvoller dan mannen met haar!

Kaal scoort op dominantie en masculiniteit

Het onderzoek dat gedaan werd door de University of Pennsylvania en in drie experimenten kregen zo’n 300 respondenten verschillende foto’s te zien van mannen. De ene helft kaal, de andere helft met haar.

En wat bleek? De kale mannen werden door de respondenten hoger beoordeeld in leiderschap, dominantie en masculiniteit. Eigenlijk overal scoorden de kale mannen hoger, behalve dat ze ouder werden geschat en minder aantrekkelijk werden gevonden. Niet gek dus dat een hoop heavy hitters in de zakenwereld een glad bolletje hebben.

Dunner worden haar scoort slecht

Het minst hoog werden trouwens mannen met dunner wordend haar ingeschat. Toch werden zij wel gezien als ouder, wijzer en meer volwassen en hun ervaring werd hoger geschat.

De reden dat we kale mannen als leiders zien, ligt waarschijnlijk in het feit dat kale mannen vaak traditionele beroepen uitvoeren die we weer koppelen aan mannelijkheid en leiderschap, aldus de onderzoekers. Eigenlijk beantwoorden we onze eigen stereotype associaties.

Kale knar boven haartransplantatie

Als je dus binnenkort overweegt om een haartransplantatie te ondergaan, is het wellicht verstandig om tegelijk te bepalen welke kant je op wil met je carrière. Word je de CEO of een 13-in-een-dozijn-manager? Is die kale knar misschien toch nog ergens goed voor gebleken