Top 10 best betaalde banen in Nederland

Top 10 best betaalde banen van Nederland | MannenRubriek.NL

Onderstaand een lijst met de Top 10 best betaalde banen in Nederland! Ruzie met de baas en opzoek naar een nieuwe baan en vind je het belangrijk om flink wat geld te verdienen? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat de best betaalde banen in Nederland opleveren? Bekijk dan nu de lijst. Het gaat overigens om jaarsalarissen. De nummer één is wat ons betreft toch wel een grote verassing.

Waar zijn de sporters?

Onze vrienden van intermediair doken onlangs in de cijfers van het CBS en zo werd bekeken wat gemiddeld gezien de best betaalde banen in Nederland zijn. Dit is gelijk de reden waarom je sporters, zoals voetballers en wielrenners, mist. Het gemiddelde salaris van een eredivisie-voetballer is bijvoorbeeld gemiddeld 300.000 euro, maar in de eerste divisie dient een voetballer met (veel) minder genoegen te nemen. Daar ligt het salaris namelijk rond de 40.000 euro. Een heel ander bedrag dus. Het gemiddelde zorgt er voor dat sporters niet op de lijst staan.

1. Plastisch chirurg (420.000 euro)

Dit geldt vooral als je de directeur of eigenaar van een kliniek bent. Maar ook in loondienst kun je als plastisch chirurg een mooi salaris kunt verdienen. Als je een beetje overuren maakt, kun je ook dan tot de 140.000 euro komen.

2. Senior Medisch specialist (220.000 euro)

Als medisch specialist verdien je lekker, maar wel pas op latere leeftijd. Door het studeren begin je pas na je dertigste echt te verdienen. De top haal je daarom pas laat in je loopbaan. Hoewel je goed verdient, kan een huis kopen lange tijd wat moeilijker zijn.

3. CEO / Algemeen directeur (210.000 euro)

Voordat je CEO van je eigen onderneming wordt in de hoop ook zoveel te verdienen: zzp’ers die de CEO zijn van hun eigen ‘bedrijf’ worden hierin niet mee genomen. Deze zouden het gemiddelde namelijk flink naar beneden trekken.

4. Vastgoedbelegger / Private bankier (180.000 euro)

Als je het goed doet, geluk hebt en er constant mee bezig bent, kun je in deze sector een aardig zakcentje verdienen. Maar er zijn natuurlijk genoeg risico’s en daarom ook genoeg mensen die lang niet zoveel verdienen met deze baan.

5. Operationeel of financieel directeur (190.000)

Deze had je vast ook wel in het lijstje met best betaalde banen in Nederland verwacht. De CFO en COO verdienen net iets minder dan de CEO.

6. Gezagvoerder / Piloot (180.000 euro)

Een gezagvoerder verdient bijna twee ton en dat is een lekker salaris. Maar deze droombaan levert niet altijd veel op. Dit is namelijk niet het gemiddelde salaris van piloten, maar alleen van de top. Ben je bijvoorbeeld co-piloot bij Ryanair? Dan kun je jouw studieschuld amper terugbetalen met je loon. You get the point.

7. Minister-president/ Minister (170.000 euro)

Tijdens de coronacrisis wordt duidelijk dat minister of minister-president geen luizenbaantje is. Ze worden er dan ook aardig voor betaald. Ondanks de Balkenende-norm nog altijd een van de best betaalde banen van Nedeland.

8. Advocaat (130.000 euro)

Bij de salarissen van advocaten zitten grote verschillen. Zo is deze 130.000 euro echt het maximale dat je kunt verdienen. Je begint met een ‘magere’ 45.000 euro en een taakbeschrijving waarbij je het vuile werk mag opknappen voor een advocaat met meer ervaring.

En oh ja, deze 130.000 euro is natuurlijk alleen weggelegd voor de advocaten die geld grijpen bij fusies en overnamen.

9. Tandarts en orthodontist (110.000 euro)

Oké, je moet wel de hele dag in monden porren die hopelijk goed gepoetst zijn, en kinderen zijn bang voor je, maar dan verdien je wel een mooi salaris van 110.000 euro.

10. Hoogleraar (100.000 euro)

Als hoogleraar heb je een belangrijke functie in de maatschappij en daar verdien je ook naar. Als je heel ijverig bent, kun je een ton verdienen.

De burgemeester (een salaris van 90.000 tot 140.000 euro), apotheekhouder (85.000 euro) accountant (80.000 euro) en notaris (70.000 euro) komen daar net achteraan. Maar wat we eigenlijk vooral willen meegeven is dat je een carrièreswitch of überhaupt een nieuwe baan nooit voor het geld moet kiezen.

Natuurlijk is geld verdienen belangrijk en wil je zo min mogelijk geldzorgen hebben. Daar is niets mis mee. Maar tegen een baan waarnaar je elke dag met plezier gaat, is geen salaris op te boksen.