Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Hoe vaak moet je je bed verschonen? | MannenRubriek.NL

We slapen toch het fijnst wanneer ons bed is verschoond. Het enige probleem is alleen het daadwerkelijk uitvoeren van deze klus, want het uitstellen hiervan kunnen we als de beste. Toch is dit minder goed voor je dan je zou denken. Hoe vaak moet je je bed verschonen volgens de wetenschap?

Je bed verschonen. Doen we dit vaak genoeg?

Uit onderzoek van de New York University School of Medicine is gebleken dat we het veel te weinig doen…. ‘Morgen ga ik mijn beddengoed wassen’ wordt al snel ‘dat komt volgende week wel’. Het is simpelweg niet onze meest favoriete klus. Volgens het onderzoek is het heel belangrijk om je bed regelmatig te verschonen. Per jaar laat je zo’n 100 liter zweet, schimmels, bacteriën en huidcellen achter in je bed, niet zo heel hygiënisch dus.

Wekelijks verschonen

Het aantal keer dat je je bed zou moeten verschonen, komt volgens het onderzoek op één keer per week. Waarschijnlijk een stuk vaker dan dat je nu doet. Dus wil je je echt fris voelen, dan is het wekelijks verschonen van je bed wel nodig. Succesvolle mensen hebben bepaalde rituelen die ze doen voordat ze gaan slapen en wie weet helpt het wekelijks verschonen van je bed hier ook wel bij. Fris en hygiënisch je dag beginnen is toch de beste start van je dag?