De baard raakt uit de mode!

Baard raakt uit de mode! | MannenRubriek.NL

Net als met kleding is de baard onderhevig aan trends. In de jaren 70 was het normaal een flinke baard te laten groeien. Hoe anders was dit in de jaren 80/90? In die tijd was een volle baard een absolute uitzondering. Dit decennium maakte de baard een comeback van formaat. Waar de hipsters destijds de trendsetters waren volgde het mainstream publiek spoedig. Inmiddels is de baard niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of toch wel? De baard raakt uit de mode!

Baard verdwijnt langzamerhand uit straatbeeld

Zoals vaak het geval met trends zijn ze nooit van hele lange duur. Waar de baard afgelopen jaar stoer, ruig en sexy was is het nu tijd je babyface terug te toveren. De baard was al enige tijd (lees: jaren) over het hoogtepunt heen in de fashion wereld. Alle prominente merken adverteren al enige tijd niet meer met mannelijke modellen met baarden. Nu ook bekende fashion iconen als David Beckham weer gladgeschoren door het leven gaan lijkt het slechts een kwestie van tijd alvorens de baard definitief uit het straatbeeld gaat verdwijnen.

Vrouwen willen weer glad!

Uit grootschalig onderzoek in Europa blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen een gladgeschoren man wilt. Vijf jaar geleden lag dit percentage nog onder de 35%. Waar de baard eerder nog symbool stond voor pure mannelijkheid associeren vrouwen het nu eerder met onverzorgd en onbetrouwbaar. Vrouwen zijn ook meer geneigd om met een man zonder baard op date te gaan. Niks zo veranderlijk als de vrouw, nietwaar?

Voor een klein gedeelte van de mannen is deze trend echter goed nieuws. Bijna 15% van de mannen blijkt namelijk onzeker over het ontbreken van baardgroei.