Regel zo een gratis upgrade naar business-class

Regel zo een gratis uograde naar business-class | MannenRubriek.NL

Je kent het vast wel. De mooiste verhalen van die ene vriend die een gratis upgrade had gekregen naar business class voor zijn Emirates vlucht van Amsterdam naar Dubai. Jaloersmakend, toch? Want eerlijk, van die extra beenruimte, toegang tot de lounge en het lekkere eten wordt ieder mens gelukkig.

Verhoog je kansen voor een upgrade

En alhoewel een upgrade krijgen altijd een wonderful stroke of luck blijft, je kan dat geluk een duwtje de juiste richting in geven door onderstaande tips in acht te nemen. Wie weet, dalijk schop jij het zo ver als naar een van de meest luxueuze first class vluchten ter wereld.

1) De business class wordt meestal gevuld door zakenreizigers, wat betekent dat in de zomermaanden de luchtvaartmaatschappijen de business class amper gevuld krijgen. Je kans is dus groter op een upgrade in de zomer, maar ook tijdens feestdagen zoals Kerstmis.

2) Loyale passagiers worden gewaardeerd door luchtvaartmaatschappijen. Kijk dus altijd van tevoren of de maatschappij een frequent flyer-programma heeft waar je je voor kan aanmelden. De echt loyale passagiers worden altijd als eerste naar voren geroepen bij upgrades.

3) Solo reizigers hebben altijd een voorsprong, een airline hoeft dan immers maar één iemand zo’n dure stoel te geven. Mannen tussen de dertig en vijfendertig jaar oud die alleen reizen hebben de meeste kans op een upgrade, blijkt uit onderzoek.

4) Boek je tickets via de website van de luchtvaartmaatschappij — dat is ook een teken van loyaliteit. Luchtvaartmaatschappijen belonen graag loyale klanten en mensen die boeken via hun eigen website horen ook in dat rijtje.

5) Wellicht wat voor de hand liggend, maar ken je connecties. Als er mensen in je omgeving bij een luchtvaartmaatschappij werken, dan kan je aan hen vragen waar jouw kansen liggen.

6) We hebben het al vaker gezegd, maar besteed aandacht aan je outfit bij het vliegen. Cabinepersoneel en luchtvaartmaatschappijen zien liever geen vakantiegangers in korte broeken en slippers in hun dure business class. Zorg dat je er netjes uitziet, formeel in pak doet het namelijk altijd goed.

7) Korting op business class vliegen is uiteraard ook niet vervelend. Om dat voor mekaar te krijgen meld je je aan voor de nieuwsbrieven van airlines. Daarin publiceren ze regelmatig aanbiedingen waarbij je voor een fractie meer dan het economytarief business class kan vliegen.

8) Naast alleen lid worden van het frequent flyer-programma van een airline kan je ook mijlen sparen. Deze ‘frequent flyer miles’ kan je vervolgens gebruiken voor een upgrade.

9) Tot slot raden we je aan om zo aardig mogelijk te zijn. Als je een upgrade naar business class wilt moet je je gun factor uit de kast halen. Bij de incheckbalie glimlachen, een vraag stellen en vriendelijk zijn kunnen resulteren in een liefdadigheid terug.