Sorrento: de parel van Italië aan de Amalfikust!

Sorrento- de parel van Italië aan de Amalfikust | MannenRubriek.NL.jpg

De Amalfikust staat onder andere bekend om zijn het nostalgische Pompeii, het indrukwekkende eiland Capri en het gracieuze Sorrento. De laatstgenoemde ligt op het schiereiland Sorrentina en is Italië ten top. Met alle hoogtepunten van de Italiaanse Amalfikust in de buurt is Sorrento zeker de moeite waard. Een bezoekje aan dit fijnschalige plaatsje is niet te vergelijken met een ‘gewone’ strandvakantie. Er is een zeer klein strandje aanwezig, maar dat maakt het plaatsje zo speciaal.

Een bijzondere kust met vele hotspots

Vooral voor de cultuurliefhebber is Sorrento een bestemming welke hoog op de bucketlist hoort te staan. Met alle typische kerken en kleine straatjes is een bezoekje aan deze Italiaanse stad de charmanste die jij in tijden zal meemaken. Iets wat de cultuursnuiver onder ons niet mag missen is de Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo, een bijzonder indrukwekkende 14e eeuwse kathedraal.

Mocht je het helemaal gehad hebben met de cultuur, dan zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden zoals de Marina Grande. Dit is de kleinste haven van Sorrento en tevens een prachtige plek om de namiddag en avond door te brengen. Vind je perfecte plekje op het terras en bewonder de zonsondergang onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Wat wil je nog meer?

De citroenen van Villa Massa

Sorrento staat ook wel bekend als de citroenhoofdstad van Italië. En als wij aan de combinatie van citroenen en Italië denken, dan komt er één woord bij ons naar boven: Limoncello. De meest populaire limoncello van Nederland, Villa Massa Limoncello, wordt gemaakt van de ambachtelijke citroenen uit het Sorrento-gebied.

Deze Italiaanse citroenlikeur is zacht en fris van smaak en draagt het exclusieve predicaat ‘Liqoure di limone di Sorrento’. Met een passie en voorliefde voor natuurlijke streekproducten hebben de broers Stefano en Sergio Massa een eeuwenoud familierecept als basis hebben genomen voor een citroenlikeur die nu wereldwijd razend populair is.