Koop voor 1 euro een huis in Sambuca (Italië)

Koop voor 1 euro een huis in Sambuca (Italië) | MannenRubriek.NL

Mocht de Nederlandse huizenmarkt je te gek worden en zou wat extra zon je ook niet slecht uitkomen dan moet je er maar eens serieus over nadenken of je niet op Sicilië wilt wonen. In het dorpje Sambuca (what’s in the name?!) staan namelijk momenteel huizen te koop voor slechts één euro. Dat lees je inderdaad goed, één hele euro..

Uitgestorven dorpen

De laatste tijd gebeurt het wel vaker dat in het zonnige Italië complete dorpen bijna zijn uitgestorven dus wat doe je dan als burgemeester? Inderdaad, enorm met de prijzen van de huizenmarkt stunten zodat je binnen een mum van tijd weer een gezellige binnenstad hebt.

Addertje onder het gras?

Er is echter wel een zogenaamd addertje onder het gras of althans, er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo moeten nieuwe eigenaren de woning binnen drie jaar opknappen en moet de verbouwing minimaal 15.000 euro kosten. Daarnaast moet een borg van 5000 euro worden betaald die je terugkrijgt wanneer de renovatie heeft plaatsgevonden. Nou lijkt ons niet heel onmogelijk toch? Even je huidige woning hier in Nederland met een enorme overwaarde verkopen en je bent al helemaal klaar om te gaan…