Mercedes AMG S-Klasse: De laatste V12!

Mercedes AMG S-Klasse: De laatste V12!

Er zijn weinig motortypes die zo iconisch zijn als de V12, misschien wel geen. Denk aan vlaggenschepen van Lamborghini, Ferrari en ga zo maar door. Die hebben allen een V12 motor, die als een symfonie in de oren klinkt. Je zou echter bijna vergeten dat Mercedes ook zo haar bijdrage heeft gedaan aan de V12-manie van vandaag de dag. Daarom zijn we maar al te droevig dat aan dat era een einde komt. De Mercedes AMG S-Klasse Final Edition is een waardig afscheid.

Mercedes AMG S-Klasse Final Edition is een raket van 2,5 ton

In de meeste gevallen zijn vierwielers van tweeënhalf ton niet zo’n succes wat betreft het halen van hoge snelheden. Deze Mercedes AMG S-Klasse verbreekt die norm, want met welgeteld 1.000 Newtonmeter aan koppel kom je wel ergens. En snel ook. Ondanks dat de auto het gewicht van een olifant heeft, kan het zich voortbewegen als een Jaguar. Okee, verkeerde woordkeuze: als een Puma. De 100 kilometer per uur tikt hij al binnen 4,1 seconden aan. In die tijd kunnen wij haast onze tenen niet eens aantikken.

621 PK aan vermogen

Zoals we net al zeiden moet dat vermogen van de Mercedes AMG S-Klasse ergens vandaan komen. Het aantal Newtonmeter is dus 1.000, maar ook aan paarden geen gebrek. Deze V12 herbergt zo’n 621 paarden, daar is menig Achterhoekse boerderij nog jaloers op! Dergelijke hoeveelheid paarden hebben natuurlijk dorst naar de nodige liters. Benzine met een snufje turbo in dit geval, dat wordt verwerkt in een cilindrische capaciteit van wel 6.0 liter om het godsvermogen aan pk’s te produceren. O, wat gaan wij deze motor missen.

Het afscheidscadeautje van Mercedes ziet er schitterend uit

Je had het natuurlijk al kunnen zien aan de foto’s. Het uiterlijk van de Mercedes AMG S-Klasse ziet er ongelooflijk mooi uit. Neem nou bijvoorbeeld de wielen. Wat zijn het voor circulaire kunstwerkjes? Wat voor materiaal is dat in hemelsnaam? Brons, ijzer, raritanium? Wat vast staat, is dat ze er heel stoer en chique uit zien. De rest van de auto is natuurlijk ook beeldig. Van bumper tot dak (dat overigens uit glas bestaat), alles klopt aan deze auto. Hij is lang, laag en breed, iets wat we natuurlijk maar al te graag zien in superauto’s. Al met al levert de Mercedes AMG S-Klasse een impressie achter waar je nog vele nachten van gaat dromen. Dat weten we zeker.