Top Gear presentator gaat af in een F1 auto (en Tom Cruise heeft talent)

Top Gear presentator gaat af in een F1 auto! | MannenRubriek.NL

Op televisie ziet het er zo gemakkelijk uit. Met ogenschijnlijk gemak knallen de felgekleurde F1-bolides met 350 km/h over het circuit. Dat het absoluut niet makkelijk is blijkt wel uit de beelden die het autoprogramma ‘Top Gear’ onlangs vrij heeft gegeven. Presentator Richard Hammond, die toch echt wel wat snelle wagens gewend is, lijkt een rookie eerste klas.

Top Gear

Gedurende het Top Gear tijdperk had de presentator het voorrecht om met enige regelmatig in de meest prachtige auto’s te mogen rijden. Denk bijvoorbeeld aan Bugatti’s, Ferrari’s, McLarens en Aston Martin’s. De aanname mag dus gemaakt worden dat Richard wel weet hoe je een auto met een groot aantal overtollige PK’s moet besturen. Toch lijkt het besturen van een echte F1 auto een brug te ver voor de presentator.

Rondrijden op Silverstone in een F1 auto

Met een knullige set-up weet Richard uiteindelijk enkele rondes over Silverstone te scheuren. De weg er naartoe ging echter niet zo soepel. Bekijk de beelden hieronder:

Tom Cruise in de Red Bull Racing F1

Richard Hammond is uiteraard niet de eerste celebrity die een F1 onder bedwang probeert te houden. Enkele jaren geleden ging ook Tom Cruise de uitdaging aan in een Red Bull auto. Ter promotie van de Formule 1 in Amerika mocht de ervaren coureur zijn skills laten zien. Eerlijk is eerlijk, de man heeft overduidelijk talent voor racen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Tom Cruise bijna alle stunts in zijn films zelf doet, inclusief de race-scenes. Na het racen besluit hij ook nog even wat trucjes te doen in een door Red Bull beschikbaar gestelde helikopter. Held! Bekijk de beelden van Tom Cruise in de Red Bull hieronder: