Bezette mannen scoren beter bij vrouwen

Vrouwen vinden bezette man aantrekkelijker | MannenRubriek.NL

Iets wat we waarschijnlijk allemaal hebben meegemaakt. We zijn single and ready to mingle, maar het komt niet helemaal lekker uit de verf. De dames zien je niet staan en zodra we beginnen te daten, dan krijg jij plotseling alle aandacht waar je in eerste instantie op had gehoopt. Volgens deze studie blijkt dat dit niet tussen onze oren zit..

Je bent aantrekkelijker als je bezet bent

Volgens de studie van Scientific Reports krijgen mannen met een vriendin een soort ‘aantrekkelijkheid boost’ en worden ze ook als veel sexyer aanschouwd dan dat ze normaal zouden. Zodra jij je aan een relatie waagt geeft jou vriendin je eigenlijk een soort ‘goedkeuring’ om haar lekkere vriend te zijn. Dit fenomeen wordt dan ook opgepikt door de vrouwen die zich in jouw buurt omgeven en zij realiseren zich dat je naast je knappe looks ook gewoon boyfriend material bent.

Vrouwen vinden jou aantrekkelijker als je bezet bent

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek kregen diverse vrouwen foto’s van mannen, mannenhanden en abstracte kunst te zien. Zij moesten deze foto’s beoordelen en kregen daarna te horen wat de rest van de vrouwen hierop hadden geantwoord. Wat bleek nou? Nadat de vrouwen te horen kregen hoe anderen de foto’s hadden beoordeeld, paste zij hun beoordelingen aan om te matchen met de anderen. Nu is het wel algemeen bekend dat mensen hun mening aanpassen op de mening van de massa, maar toch lijkt het dat vrouwen de partnervoorkeuren van andere vrouwen kopiëren. Zo vonden vrouwen mannengezichten aantrekkelijker als andere vrouwen dat gezicht hoog scoorden. Hetzelfde geldt voor foto’s van abstracte kunstwerken, aldus hoofdonderzoeker Dr. Kate Cross.

You’re the man

Het werkt allemaal eigenlijk ook heel simpel. Stel jij gaat uit met een paar vrienden en een van hen geeft jou een compleet over hoe dik je outfit wel niet is en dat je er ontzettend goed uitziet. Je zal op dat moment heel anders naar je kleding kijken en voelt je er veel beter bij. Je gaat het veel leuker vinden dan je eerst vond en hier zie je dus ook weer terug komen dat je mening is beïnvloedt door anderen.

Vrouwen vinden jou aantrekkelijker als je bezet bent

Dit is ook het geval bij de ‘aantrekkelijkheid boost’ van het hebben van een vriendin. Dan is het namelijk alsof jouw vrienden een bord ophoudt met daarop de tekst ‘deze man is sexy en super dateable’ en een flinke pijl die naar jou wijst! En uiteraard zullen vrouwen dit dan opmerken en jouw als sexy en dateable zien.

Partnerkeuze kopiëren

De onderzoekers hebben een term aan dit fenomeen gehangen namelijk het ‘partnerkeuze kopiëren’. Toen we het lazen klonk het eigenlijk ook allemaal vrij logisch. Als je als man wordt gekozen als potentiële partner, betekent dit meestal dat jij van ‘hogere kwaliteit’ bent dan de rest van alle alleenstaande kerels. Jij beschikt duidelijk over charmante kwaliteiten die jouw vriendin zeker aanspreken en dit zorgt ervoor dat andere vrouwen om je heen je opmerken en ook met jou willen zijn.

De gezamenlijke auteur Dr. Sally Street van Durham University verklaarde dat sociale invloed elk gebied van ons leven beïnvloedt en dit kan inderdaad partnerkeuze inhouden. Maar er is op dit moment nog geen duidelijk experimenteel bewijs van een gespecialiseerd partnerkeuze kopieermechanisme bij de mens.